För dig med känslig hud

Känslig hud blir några födda med, men även stress, dålig kost och hormoner kan göra huden tillfälligt ömtålig. En känslig hud blir lätt irriterad och röd och ofta ligger blodkärlen ytligt, särskilt på kinderna och kring näsan. Den blir också lätt torr och kan reagera starkt på parfymerade produkter. Därför är det viktigt att du använder produkter som lugnar huden och stärker hudbarriären.

Saker att tänka på

Undvik därför produkter som innehåller parfym och alkohol eftersom det irriterar och torkar ut huden. Det rådet gäller också tvättmedel och sköljmedel. Vill du få slät hy bör du till exempel använda en skonsammare enzympeeling till ansiktet, istället för mekanisk peeling. Ta en titt hos Babyface för bra produkter för känslig hud. När du vill prova nya hudvårdsprodukter är det bra att först testa på en liten yta på kroppen för att se om huden reagerar.

Om du behöver hjälp

Det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av produkter och att gissa själv kan förvärra problemet. Då är det istället bra att kontakta en hudspecialist för tips och råd. Många gånger fungerar nämligen de enkla, oparfymerade produkterna för känslig hy bäst. När du lider av att huden blir väldigt torr och skör, bör du låta en hudläkare undersöka den för att utreda om någon hudåkomma eventuellt kan ligga bakom dina besvär.

About Author: isabella

Om oss

Söker du moderiktiga plagg så har du kommit helt rätt. Här finns det artiklar och inlägg som handlar om Mode. Du kommer att få tips om de senaste trenderna och vilka accessoarer som kommer vid olika säsonger.

Vi som skriver på denna sida har ett stort modeintresse och shoppar så mycket vi har råd till.

Välkommen till vår sida

Madeleine & Sara